06 maaliskuuta, 2008

Kumma juttu

Olen suunnitellut joululahjaksi saamistani Karuselli langoista itselleni hihatinta. Sopivaa mallia ei ole löytynyt, joten päätin tehdä ihan omaa sovellusta. Ja koska epäilin suuresti kahden kerän riittävyyttä siihen, halusin ostaa lankaa lisää. Suunnitteilla siis myös reissu lähimpään Tokmanniin, koska siellähän sitä myydään. Eilen kuitenkin käytiin lasten kanssa keskustassa (ei ole muuten kaikkein paras idea lähteä väsyneen 3-vuotiaan kanssa kiertelemään kauppoja!) ja Anttilassa törmäsin ale korissa lojuviin Novitan Fiesta lankoihin, jotka näyttävät olevan ihan samaa kuin Karuselli! HÄ? Mulla ei raksuta, ei sitten millään, että mikä idea tässä on... kävin jopa Novitan nettisivuilla katselemassa, mikä on tämän Fiesta langan juttu, mutta lanka listassa ei moista ollut. Mutta aivan sama loppujen lopuksi, pääasia oli että sain helposti ja nopeasti (ja vieläpä halvalla, 1,50e kerä) pari kerää lisää. Nyt varmasti lanka riittää. Meinasi iskeä jopa ahneus ja mietin useamman kerän ostamista, jotta olisin voinut tehdä itselleni neuletakin. Mutta sitten tulin järkiini, lanka on niin paksua että pelkkä hihatin riittää. :)
Pakko kuitenkin vielä lisätä tähän, että en muutenkaan ymmärrä näitä Novitan "kampanja" lankoja, joita myydään vain tietyissä kaupoissa. Miksi ei voida myydä kaikkia joka paikassa? Vissiin joku idea siinäkin kuitenkin...

Tässä joka tapauksessa kuva langoista ja hihattimen alusta.Ja vielä parempi kuva hihattimen päälle muodostuvasta muhkeasta palmikosta. Teen tuota vain neljällä puikolla (siis kolme kiinni työssä yhtä aikaa), kun on niin vähän silmukoita. Tuntui jotenkin helpommalta.Tässä langassa mun mielestä vaihtuu värit kauniisti. Ainakin tässä sinisessä tapauksessa. Jossain olen myös nähnyt sitä ruskeaa ja sekin näytti kauniilta.

Katsotaan nyt, millä tahdilla tämä alkaa valmistua... kun noita muitakin keskeneräisiä kuitenkin löytyy ja sunnuntaista lähtien olen kärsinyt aika pahasta hartia seudun jumituksesta. Pitää yrittää hillitä neulonta intoa jonkun aikaa, vaikka haluaisin tehdä varsinkin tuon hihattimen äkkiä-nyt-heti valmiiksi! :)

Ja kiitos kaikille, jotka uutta blogia jaksoivat onnitella! :) Lämmittää mieltä mukavasti.

3 kommenttia:

  1. Onpas kivan näköistä lankaa :) Sellaista poikkesin kysymään, että tuleeko sulle Suuri Käsityö lehti? Mulle tuli jostain syystä kaksi samaa näytenumeroa, tuota uusinta maaliskuun lehteä. Jos sulle ei lehteä tule, niin voin toisen sulle lahjoittaa, jos kelpaa. Ilmoittele :)

    VastaaPoista
  2. En mä siitä rahaa huoli, kun ilmaiseksi se on mulle tullut! Jos haluat jotain laittaa, niin esim. tarra-arkki kelpaa hyvin :) Laitan lehden seuraavan postin mukana :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan sinistä tuo Fiesta -lanka. Itsellä kävi aiemmin toisin päin - löysin tallinnasta karuselli -lankaa, joka oli aivan samanlaista kuin täällä myytävä fiesta-lanka :)

    VastaaPoista