08 helmikuuta, 2011

Luontoäidin kimalteet

Se niistä suunnitteluista, kun ajattelin vauvan sukkien olevan vain ajankulutusta ennen kuin alan neulomaan sukkia tai huivia... puikoille ennätti niitä ennen kuitenkin uusi myssy. Olen ollut uuden myssyn tarpeessa jo pidemmän aikaa ja tiesin kyllä millä mallilla haluan seuraavan toteuttaa. Nyt kun vauvan sukkien kanssa pääsin noiden "makkaroiden" makuun, niin samoilla linjoilla jatketaan. :)


Kävin myssyn kanssa jo ulkona tälle aamulle (pitihän se nyt heti testata), mutta tulin sateelta suojaan omalle parvekkeelle hoitamaan kuvaukset. Jotka tavan mukaan itse otettuna ovat järkyttävää materiaalia. Ollappa se hovikuvaaja, joka kuvaisi kaiken valmistuneen... Joka tapauksessa lumisade jätti hienot kimalteet myssyyn.


Kuvien määrä korvaa laadun? Eh...


Malli: Wurm (rav-linkki)
Lanka: Hjertegarn Palino, musta
Puikot: 3½mm ja 4mm
Kulutus: 80g
Muuta: Aloituksessa 120s johtuen käyttämästäni langasta. Jätin reunan jälkeen tulevat lisäykset kuitenkin kokonaan pois. Ja "makkaroita" on vain 9, kun ohjeessa niitä on 10.

Tämän kanssa tuli tehtyä jopa kahta mulle aivan uutta asiaa. Ekana tuo reunus, joka tosiaan on kaksinkertainen ja sen asettuminen kauniisti tuotti mulle pientä päänvaivaa. Lopulta se meni kuitenkin ihan kivasti. Toisena tuli Magic Loop- tekniikka, jota ohjeessa suositeltiin ja johon päädyin itsekkin sitten sen takia, etten löytänyt muita nelosen puikkoja kuin nuo siskon postittamat pitkät pyöröt (huivia varten). Tekniikka osottautui varsin näppäräksi ja nopeaksi, sekä hartiaystävällikseksi, joten tätä tulee varmasti käytettyä toistekkin.
Alkuun todellakin tein enemmän silmukoita kuin ohjeessa, sillä Palinon tiheys ei ollut aivan ohjeen mukainen. Ehkä se 110 silmukkaakin olisi riittänyt, mutta tykkään kyllä että myssy on tuommoinen löysä eikä kiristä mistään kohtaa. Silti testikäyttö osoitti sen että myssy pysyy päässä varsin hyvin, eikä lähde esim. valumaan silmille. :)

Jospa nyt olisi mielenkiintoa niihin töihin, joita suunnittelin pari viikkoa sitten? :) Vaikka tyttö tosin pyysi tämmöistä samanlaista itselleen... saapa nähdä.

1 kommentti:

  1. Kiva pipo, tää on mullakin työjonossa, jos vain sais joskus aloitettua. Lankakin on hankittuna.

    VastaaPoista