19 helmikuuta, 2011

Pussukka

Olen huono ompelemaan mitään monimutkaisempaa tekelettä. Tai ainakin aloittamaan sellaista. Tykkään, että kaikki on simppeliä ja nopeaa. Siis mitä tulee ompelemiseen. Ja no, moneen muuhunkin asiaan! ;)

Vetoketjut on yks niistä asioista, joita en ole koskaan oppinut ompelemaan kiinni. Tosin hommassa voi olla ihan vaan kyse siitä etten ole edes viitsinyt harjoitella. Taitaa mun vetoketjujen kiinnitykset olla laskettavissa yhden käden sormilla. Tänään saan lisätä historiaan yhden kerran lisää, kun tein harjoittelumielessä yhden pussukan. Valkkasin tyttövärejä, jotta voisin sitten mahdollisesti lahjoa tytärtä pussukalla.Ohjehan on Hipun käsialaa ja täytyy kiittää erittäin yksityiskohtaisista ja hyvistä ohjeista, sillä minäkin ymmärsin ja osasinkin jopa! Tein vain pienen muutoksen kaavaan, sillä vetoketjuni oli ohjeen 15cm:stä poiketen 18cm pitkä. Hieman siis venytin kaavaa. Ohjeessa oli kyllä huomautus siitä, että pidempää vetoketjua olisi voinut lyhentää, mutta pidin helpompana tehdä muutaman sentin pidemmän pussukan! :)

Ihan kiva siitä tulikin. Ainoa miinus, että vetoketju on toisesta päästä päin sitä itteensä... tietysti siis tuolta vetimen päästä. En ilmeisesti jättänyt tarpeeksi isoa väliä ompeleen ja vetoketjun väliin... ja kappaleetkin meni vähän miten sattuu juuri siitä reunasta.

Tytölle tämä kuitenkin kelpasi oikein hyvin ja minä luotan siihen että osaan tehdä seuraavan hieman paremmin.

Moni blogin lukija varmaan tunnistaa tuon kankaan. Sehän on tytön vanhaa pussilakanaa ja piti oikein alkaa kaivelemaan mistä kaikkialta sitä oikein nyt löytyykään... ja vieläkin sitä on! Saapa nähdä mitä siitä vielä keksitään. :)

1 kommentti:

  1. Hei!

    Onnea blogivoitostani! Ilmaannun joku päivä ovelle kolkuttelemaan ja tuomaan arvontavoittoa!

    t. Naapurin O

    VastaaPoista