18 helmikuuta, 2011

Siivekkäitä

Pitkästä aikaa pääsin ompelukoneen ääreen ja tällä kertaa syntyi tarpeeseen pikkuhousunsuojia. Joskus olen omankin kaavan tuota varten piirtänyt, mutta koska sitä ei (tietenkään) löytynyt, niin tulostin tämän kaavan Kestovaippainfon sivuilta. Tuli kivoja, vaikkei nepparit olekkaan kovin kummoiset... ostin kyllä ihan kunnon neppareitakin kaupasta, mutta päätin näihin käyttää varastoista löytyneet muoviset nepit. Saapa nähdä kuinka kauan kestävät kulutusta. Toisella puolella tosin myös kankaana oleva flanelli ei myöskään tunnu tykkäävän ommelluista nepeistä, sillä muutaman kokeilun jälkeen tuntui alkavan jo repeämään ompeleiden kohdalta.
Ostamani nepit on myös ommeltavia, kun en ole perehtynyt semmosiin "iskettäviin" vieläkään... tarviiko ne jonkun koneen vai miten? Pitäs vissiin ottaa selvää, kun noi ommeltavat jää aina niin rumasti. Ainakin mun ompeluiden jäljiltä...

Näissä siis tuo baseball- aiheinen kangas flanellia ja toiselta puolen löytyy perus puuvillaa. Sisään laitoin kerroksen ohutta flanellia. Mitään kosteussulkuja tms en laittanut, sillä en näitä mihinkään isoihin vuotoihin aio käyttääkkään.
Kummasti vaan ommellessa imua paikoilleen toiseen suuntaan mennessä kaarroin joka kerta jyrkemmin kuin toiseen suuntaan mennessä! Aivan sama vaikka kuinka yritin keskittyä menemään imun reunoja mukaellen. Ehkä ens kerralla sitten paremmin. :) Ja ollappa se saumuri... tulis niin paljon siistimmät reunat kun mitä tolleen tavan ompelukoneella siksakaten.

3 kommenttia:

  1. Ne iskettävät nepit voi kiinnittää vaikkapa vasaralla, mutta on olemassa myös neppipihtejä, joilla kiinnittäminen onnistuu vähän hiljaisemmin.

    VastaaPoista
  2. Minä en noita iskettäviä meinaa millään saada pysymään hyvin kiinni. Tuppaavat siis irtoamaan helposti tai menemään vinoon.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkeistä. Voi olla, että jätän suosiolla kokeilematta sillä mun tuurilla ne ainakin irtois sitten! :)

    VastaaPoista