13 huhtikuuta, 2008

Valmistuneita ompeluksia

No niin, nyt on saatu soviteltua tytön kanssa uusia vaatteita ja hyvältähän ne näyttivät. Katsokaapa vaikka.

Tässä ensimmäisenä mekko ja housut. Ajattelin näitä käytettäväksi erikseen, mutta kun soviteltiin kaikkia tuossa yhtä aikaa, niin totesin niiden näyttävän hyvältä yhdessäkin. Housut yltävät puoleen sääreen.Tässä sitten oman kesäpaitani loppu palasta tehty toppi. Käytetty edellisessä kuvassa näkyvän mekon kaavaa ja tehty niin pitkä kun mitä kangasta riitti. Tuli just passelin pituinen. Ja tämä laskeutuu muuten aivan eri tavalla, kun on ihan ohkainen kangas.Sitten tytölle neulomani Calorimetry. Joka ei siis ole yhtä leveä kuin ohjeessa kerrottu. Tämä ihan vain langan määrän takia, kun meinasi väkisin loppua kesken. Mutta tytölle tämä on kivan kokoinen.Ja tässä vielä tytön nuken oma poseeraus. Nukellakin siis Calorimetry päässä ja minun ompelema paita (housut on vanhat ja muualta saatu). Muuten kiva, mutta paita ei meinannut mennä päälle (tein liian pienen pääaukon, kun menin kaavaa soveltamaan...)... mutta kaunis se on. Ehkä se joskus saadaan nukelta poiskin! :) Pääntiessä siis takana aukko ja solmiamisnauhat jäävät niskaan.Ja kuten ehkä huomata saattaa, niin käänsin sekä tytön mekossa ja housuissa, että nuken paidassa kaikki helmat/lahkeet ja pääntiet vinonauhalla. Myös mekon kiristysnauha (joka siis menee sekä etu- että takakappaleen yläreunan käänteiden sisällä, tehden samalla olkaimet) on tehty vinonauhasta. Näin sain vähän erilaisemman näköiset kaikista vaatteista. Ja tykkään itse kovasti. Aion tehdä muitakin näin.

Tulossa on siis ainakin vielä tytölle paita ja nukelle muutakin vaatetta. Löysin myös itselleni tunika kangasta kangaskaupasta ja tuolla odottelee myös hame kangas. Että olisi tässä tekemistä. Kun nyt vaan ehtisi! :) Viikolla ehkä sitten taas.

Ja kas kummaa, kaikki neulomukset ovat just nyt aika vähälle jääneet. :) Niitähän ehtii sitten taas, kun ompelu innostus laantuu.

2 kommenttia:

  1. hhmmm..mikähän tässä on kun mielestäni jo jätin tähän kommentin. Meniköhän se jonnekin muualle kuin tämän postauksen alle?

    Kuitenkin itseäni lainatakseni kirjoittelin että hienoja vaatteita olit ommellut. Jäin kaipaamaan niitä nukelle ja tytölle tekaisemia tossuja mistä aiemmin kirjoitit. Millaiset niistä tuli?

    PS. oliko sulla aiemmin tätä sanavahvistusta tässä?

    VastaaPoista
  2. Kivoja kesävaatteita. Ompelu vaatii tosiaan inspiraation ja kun se tulee niin koko ajan pitää tehä jotain. Hihatin on komee.

    VastaaPoista