18 huhtikuuta, 2008

Uusi, ihana hame

Tänään aloitin ompelemaan jo pari päivää leikattua hametta itselleni. Jostain syystä en oikein uskaltanut alkaa tätä ompelemaan, sillä halusin siitä just semmosen ihanan, jota voisi ihan oikeasti pitääkkin. Ja paljon. En ole hame ihmisiä, mutta haluaisin olla... se vaatii hametta, joka on juuri mun mieleeni.

No, paljon se vaatikin tappelua... ompelu siis! Monta tuntia meni ompeluun, vaikka hame on sinänsä aika simppeli. Koitin hametta tekemisen lomassa aina välillä ja se tuntui ihan hyvältä. Kuitenkin, kun olin saanut vyötärön viimeisiä tikkauksia myöten valmiiksi ja koitin hametta laittaakseni helman kuntoon, se olikin liian iso! No, ei siinä sitten auttanut muuta kuin ratkoa saumoja auki ja ottaa jopa sivussa oleva vetoketju pois, että sain siististi kummastakin sivusta yhtä paljon pienennettyä.

Kaiken sen tuskahien jälkeen, niska jumissa ja päänsärkyisenä sain sen kuitenkin valmiiksi ja se on ihana. :) Tätä tulee takuulla pidettyä useamminkin kuin kuvaa otettaessa, vaikkei se vetoketju olekkaan kovin kauniisti ommeltu, eikä vyötärön puolelta muutenkaan ole ihan kaikkein siisteintä jne. Nuo virheet ei näy, kun tulee aina paita tms siihen päälle. :)Ja tietysti kuvissa tuo kuvio puolen reuna törröttää hassusti... mun tuuria! Ja väri ei muuten ole sitten laisinkaan sitä mitä se on oikeasti. Uskomatonta, kuinka kauniissa auringonpaisteessa väri muuttui suklaanruskeasta lähemmäksi luumunpunaista/violettia! :O Sisätiloissa siis kangas on suklaanruskea, vaan ihan nätti se on kuvissakin, että en pistä pahakseni jos se ihan oikeasti näyttää auringossa tuolta. Sopii vielä paremmin mun takkiin, joka kuvassakin näkyy. :)

Kesäisiä kenkiä ei kuvaan äkkiseltään löytynyt, vaan kyllä mä vielä näillä lämpötiloilla (+5 astetta) käytänkin vielä ihania alennuksesta löytyneitä saappaitani. :)

Niin ja meinasi vielä unohtua kertoa, että kangas löytyi Eurokankaasta ja hameen kaava Burda Style sivuilta, malli Michelle (kyllä, tulostin 20 paperiarkkia ja kokosin niistä kaava-arkin, josta piirsin kaavapaperille kaavan!). Ja jos joku mallia kurkkaa, niin minähän tein tavallaan pelkistetyn version tästä, sillä tämä kangas ei mielestäni tarvinnut niitä yksityiskohtia. Aion kyllä tehdä tällä kaavalla vielä ainakin toisenkin hameen (ehkä jopa niillä yksityiskohdilla!), kunhan löytyy kiva kangas, sen verran paljon tykkään! :)

3 kommenttia:

  1. Upea hame! Hieno takkikin sulla näyttää olevan :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä (violetilta) näyttää. Onko kuviot kankaassa, vai ootkohan tikannu siihen jotain. Purkaminen on ihan p:stä. Mut jos jaksaa tehä kunnolla, on tuloskin mieleinen.

    VastaaPoista
  3. Wau mikä hame, todella ihanan värinen. Harmi kun omat ompelut ovat jääneet ihan kortteilun jalkoihin...

    VastaaPoista