11 maaliskuuta, 2011

Luita

Sain tällä kertaa valmiiksi jo tovi sitten aloittamani sukat. Ensimmäinen sukka valmistui melko haipakkaa, mutta toisen valmistuminen otti sitten taas aikansa (kuten aina). Tosin tähän väliin sattui mm. hiihtoloman vatsatauti joka kiersi tehokkaasti läpi koko perheen. En moista tautia toivo kyllä kenellekkään, oli se sen verran kamala kokemus...

Mutta tosiaan, ne sukat. :) Ihastuin heti Neulekirjan Bones sukkamalliin kun sen näin ja päätin, että ne on joskus pakko vielä itselleen neuloa. Malli näytti helpolta neulottavalta ja sellaiselta joka istuu hyvin jalkaan. Alkuun päästyä sujui kiertäen neulotut oikeat silmukatkin ihmeen sujuvasti. Ensin kyllä tuntui sellaiselta tahkoamiselta, että sukkien valmistuminen olisi koittanut aikaisintaan ensi talvena!


Olisin ensin halunnut toteuttaa mallin yksivärisestä langasta, mutta koska sellaista ei sattumoisin ollut lankalaatikossa sopivan värisenä (mukamas) niin päädyin tähän. Eikä pöllömpi valinta ollutkaan, väri näyttää mielestäni varsin mainiolta tässä mallissa ja mallineulekkin pääsee näkyviin hyvin.


Malli: Bones by Jenni Österman (rav-linkki)
Lanka: Mokkasukka (väristä ei enää hajua)
Puikot: 2½mm
Kulutus: 62g

Mulla on ihan semmoinen tunne, että tällä mallilla tehdään vielä toistekkin sukkia meillä päin. :)

Heti näiden jälkeen hyppäsi puikoille kuitenkin se vauvan peitto neuloen, vaikka epäilys on suuri ettei se koskaan tule valmistumaan. Helpotin urakkaani valitsemalla paksun langan (7Veikkaa) ja tekemällä peiton tilkkuina. Katsotaan nyt mitä siitä tulee. Jos joskus tulee, niin näette kuvia sitten. :)
Nyt saattaa kuitenkin tulla taas hiljaisempaa tässä blogissa, sillä meillä on muutto edessä tämän kuun lopussa ja nyt pitäisi jaksaa keskittyä enemmän pakkaamiseen kuin neulomiseen. Ainakaan parina viime päivänä se ei ole onnistunut...

1 kommentti:

  1. Kauniit sukat! Tuo malli on niin hieno, yksinkertaisen tyylikäs.

    VastaaPoista